Látnivalók Brno

Legjobb sörözők Brnóban

Sörözők Brnó

Sörözők Brnó - A legfontosabb nevezetességek és látnivalók, mellett amiket nem szabad kihagyni, amikor Brnóban járunk, a sörözők!

 A legjobb sörözők Brnóban!

Brno, amellett hogy kulturális és történelmi értékekkel rendelkezik, gazdag étel- és italkultúrával is büszkélkedhet. A város számos hangulatos sörözővel rendelkezik, amelyekben a helyiek és a turisták egyaránt élvezhetik a hagyományos cseh söröket és az ízletes ételeket.

A brno-i sörözők általában egyedi és meghitt hangulatot árasztanak, és a vendégek gyakran élvezhetik a helyi kulturális élményeket is, miközben ízletes ételeket és kiváló minőségű söröket fogyasztanak.

A helyi sörök között található a híres Pilsner Urquell, amelyet sokan a világ legjobb söreinek tartanak. Emellett a helyi sörfőzdék kínálatában számos más kiváló minőségű sör is megtalálható, például a Budvar, a Krušovice és a Svijany.

 

Az ételek terén a brno-i sörözők általában a hagyományos cseh ételekre specializálódnak, például a sült kacsára, a kolbászra, a gulyásra és a knédlre. Emellett a helyi édességek, például a trdelník is különleges élményt nyújtanak.

Azoknak, akik szeretnék élvezni a helyi kultúrát és ízeket, a brno-i sörözők kiváló lehetőséget nyújtanak erre. A városban számos söröző található, amelyek mindegyike kínál valami egyedit és érdekeset.

Ezek a sörözők meghitt hangulatukkal és kiváló kiszolgálásukkal garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak minden látogatónak.


Výčep Na stojáka Jakubák

Brno, Výčep Na stojáka - "A Szent Jakab-templom melletti kocsma, ahol szinte mindenkivel találkozhatsz." Persze, Brnónak megvannak a sörlegendái, a híres kocsmái, de nekünk a Výčep Na stojáka Jakubák nagyon tetszik. Különösen nyáron, amikor 100-200 embert látunk a Jakub téren álló kocsma előtt korsóval a kezükben, úgy zsibong, mint egy méhkas Brno központjában. Ez ritkaság Csehországban, ami sem Prágában, sem más városokban nem működik olyan jól. Úgy érezzük, hogy Brno megtapasztalásához oda is el kell menni. A sörmenü mellett lehet harapni valamit, nekünk az olasz és a kenyérkóstoló tetszett (a legjobbak a tvarůžky és a lutěnice fasírttal voltak). Nagyon élveztük a Výčep Na stojáka-t, ami pont az, ami Brno-t egyedivé és érdekessé teszi.

 

 
Cím

Běhounská 16, 602 00 Brno-střed

Nyitva tartás


hétfő 12:00–23:30
kedd 12:00–23:30

szerda 12:00–23:30
csütörtök 12:00–23:30
péntek 12:00–23:30
szombat 12:00–23:30
vasárnap 12:00–23:30

Megközelítés

Villamos 1, 4, 8, 9, 12
Megálló: Zelný trh


U Tomana

Ez a hely egy igazi gasztronómiai élményt nyújt, amelynek története egy híres kávézóhoz vezet vissza. Az épületben most étterem és saját sörfőzde található az alagsorban. A hely nagyon tágas, különféle ülőhelyekkel rendelkezik, legyen az gyors bárpult a csapnál, kocsma-szerű rész vagy az emeleti éttermi rész, ahol még kényelmes kávézósarok is található. Bár a szelfisarok motorral kicsit túl koncepciózusnak tűnik, lehet jobb, ha azt a vendégekre bízzuk, hogy spontán helyeket keressenek a fotózáshoz.

A Toman's IPA nagyon ízletes és extra keserű volt, ami nagyon tetszett nekünk amikor ott jártunk. Az étlapon a jellegzetes köretek, amelyek általában "mi knedlink" néven szerepelnek, remekül illenek a sör mellé kínált ételek közé. A rókagombamártással készült knédli igazán ízletes vegetáriánus étel a kocsmában, bár talán még több ízesítésre szorul a gomba.

Az étlap össze van állítva a sörök mellé illő ételekből, de kínál ünnepi és nehezebb fogásokat is. Az aznapi ebédmenü nem volt túl vonzó számunkra, de ha az ételválaszték népszerűbb ételekre épülne, mint például a szarvasgulyás, a kacsacomb vagy a sült sertéshús, akkor az esti kártyákra is csábítóbbak lehetnének. Akár drágább ételek is szerepelhetnek az étlapon, amelyek jobban illeszkednek a hely összkoncepciójához, és természetesebb érzést keltenek.

Az építésznek nagyon nagy szerepe volt a hely kialakításában, az egész helyen át, a bártól a mosdókig egészen a lakásokig, amelyek a tetőig emelkednek, mindegyik más-más hangulatot kelt. A brünni kocsmák erős versenyében az élmezőnyben van ez a hely. Nagyszerű sör, csodálatos belső tér, barátságos személyzet

 
Cím

nám. Svobody 22, 602 00 Brno-střed

Nyitva tartás


hétfő 11:00–23:00
kedd 11:00–23:00

szerda 11:00–23:00
csütörtök 11:00–23:00
péntek 11:00–23:00
szombat 11:00–23:00
vasárnap 11:00–23:00

Megközelítés

Villamos 1, 4, 8, 9, 12
Megálló: Zelný trh


Slavkovský pivovar

ASlavkovský pivovar brnó melett , kb 20 percre autóval, található. A Slavkovský Pivovár, mindig is az élen járt a cseh sörfőzdék között, azonban az utóbbi időben a kis- és mikrosörfőzdék megváltoztatták a játékszabályokat. Bár továbbra is a sör a cseh ember legjobb barátja, az ízlési preferenciák és a tudatosság változásával a sörfőzdéknek alkalmazkodniuk kellett. A Slavkovský pivovar azonban ebben a változásban is megőrizte az egyszerű, tiszta és őszinte sörfőzés hagyományát, és bevonta a konyhát is a játékba. A sült csülök fantasztikus volt, szaftos, szépen levált a csontról, szép színű és tökéletesen kiegészítette az édes, csípős és savanyú szószokat. A kenyér is remek volt, amelyet sörbe fojtva ettünk. A fagylalt is sörből készült, és bőven volt belőle a "kis korsóban". A Slavkovský pivovar a klasszikus lágerek mellett felsőerjesztésű, pasztőrözetlen és szűretlen söröket is kínál, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő sört.


Cím

U Mlýna 1422, 684 01 Slavkov u Brna

Nyitva tartás


hétfő 11:00–23:00
kedd 11:00–23:00

szerda 11:00–23:00
csütörtök 11:00–23:00
péntek 11:00–23:00
szombat 11:00–23:00
vasárnap 11:00–23:00Megközelítés

Villamos 4,
Megálló: Komenského náměstí


Pivovár Harry

Azikonikus csillagászati óra után Brünnnek végre van egy ikonikus sörfőzdéje is. Legalábbis az egyik tulajdonos, Harry így jellemzi az új sörfőzdét, amely kisbefektetők hozzájárulásainak köszönhetően épült fel a Poštovská utcai egykori posta csomagolóházának helyén.

A Harry sörfőzde látogatói megcsodálhatják a pompás csapszéket, amely állítólag a legnagyobb a Cseh Köztársaságban - több mint 4 méter magas és még egy méterrel szélesebb, 4 csapolótartályt tartalmaz 4000 sör befogadóképességgel, és akár 10 különböző sör is csapolható benne. A sör mindössze 5 métert utazik a helyi sörfőzdéből, ebbe a megacsapolóba. A sörfőzde éves szinten 1500 hektoliter sört tervez előállítani.

A sörfőzde a sörivásra hivatott, így itt a szeszes italokon kívül semmi mást nem lehet kapni, még bort vagy tonikot sem. A bisztróban jellegzetes sörös ételeket is lehet fogyasztani

A nagyon tágas és egyedi belső térben akár 300 ember is elfér, és van söröző, csendesebb erkély vagy DJ-pult is. Áprilistól a nyári kertben további mintegy 200 látogatót várnak, és kulturális rendezvényeket is tartanak majd itt.

 
Cím

Náměstí Svobody

Nyitva tartás


hétfő 16:00–22:00
kedd 16:00–22:00

szerda 16:00–22:00
csütörtök 16:00–22:00
péntek 16:00–22:00
szombat 16:00–22:00
vasárnap 16:00–22:00Megközelítés

Villamos 1,4, 8,9,12
Megálló: Náměstí SvobodyIdegenvezetések

Idegenvezetés Prága

Hagyományos illetve interaktív túráink, hajós városnézések alkalmával, bemutatjuk Prága látnivalóit és nevezetességeit.

IDEGENVEZETÉS PRÁGA

Idegenvezetés Brno

Rövid 2 órás, vagy akár 2 napos idegenvezetés Brnóban és környékén, a Punkva-barlang és a Macocha-szakadéknál.

IDEGENVEZETÉS BRNO

Idegenvezetés Cesky Krumlov

Cesky Krumlov és Ceské Budejovice nevezetességei akár 2 óra alatt, de egy egész napos gazdag program is megszervezhető.

IDEGENVEZETÉS CESKY KRUMLOV

Idegenvezetés Pilzen

Pilzen és a Pilsner Urquell sörgyár meglátogatása 6 órás program keretében, hogy a sörgyár semmi esetre sem maradjon ki.

IDEGENVEZETÉS PILZEN

Idegenvezetés Karlovy Vary

Karlovy Vary legfontosabb látnivalói, a Krsovice sörgyár és a Becherovka múzeum látogatásra 8 órás program keretében.

IDEGENVEZETÉS KARLOVY VARY

Kapcsolat

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni


Prága, Látnivalók, Idegenvezetés, Sörtúra