Utazás Csehországba

Utazás tanácsok Magyaroknak, helyi magyaroktól

Utazás Csehországba, manapság nem okozhat problémát senkinek. Magyarország legtöbb pontjáról indítanak utazási irodák, utazás szervezők csehországi városlátogatásokat vagy körutazásokat, illetve egyénileg utazók is könnyedén könnyedén el tudnak jutni Csehországba autóval, vonattal, busszal és még repülővel is. Oldalunkon, kiemelve a legnépszerűbb cseh városokat (Prága, Brno, Cesky Krumlov, Pilzen és Karlovy Vary), részletesen leírjuk, hogyan lehet eljutni a legkönnyebben. Megírjuk, mely utazási irodák indítanak utazásokat, amelyekre oldalunkon keresztül, jelentkezni is lehet.

Idegenvezető, csak az lehet jó, aki az adott országban él, beszéli a helyi nyelvet!

Egyénileg utazók részére pedig, rengeteg praktikus utazási tanácsot információt adunk, külön kiemelve információkkal az autóval, vonattal vagy busszal Prágába vagy Csehországba utazók részére. Autópálya matricák vásárlási lehetőségek. Autóbusszal vagy vonattal érkezőknek, a legjobb ajánlatokat mutatjuk be, menetrendekkel, utazási tanácsokkal, utazási információkkal. Azoknak akik repülővel szeretnének Prágába jönni, már az is elérhető, megfizethető áron, főleg, ha a jegyek időben le vannak foglalva, és az utazáshoz nincs szükség csomagra.

Telefon:

Csehország ország hívó száma +420 ez olyan, mint Magyarországon a +36. Ezért van, hogy a PrágaClub telefonszáma is +420777847556.

Fontos telefonszámok:

Ne legyen rá szükség, de a 3 legfontosabb szám, ha baj van 158 – rendőrség, 155– mentők, 150– tűzoltók. Az esetben, ha pl. lerobban az autó, vagy fogorvoshoz kell menni, először, érdemes az utazási biztosítóval egyeztetni, az álltaluk megadott telefonszámon. Nemzetközi segályhívó a 112, ami Csehországban is elérhető. Kommunikációs nyelv az angol.

Konnektor:

A Csehországban használatos konnektorok, alkalmasak a Magyarországon használt dugokhoz, még akkor is, ha a csehországi konnektorokban van egy kiálló rész. Tehát nincs szükség adapterre. Ami megtévesztő lehet, hogy a két luk felett kiáll egy pöcök, de ettől még ugyan úgy lehet használni a konnektorokat Csehországban.

Hogy mondjuk: ’’Jó napot’’ csehül?

Nagyon hamar nagyon nagy sikereket érhetünk el, ha utazás elött megtanulunk csehül néhány könnyű kifejezést.

Jó napot- Dobrí den

Köszönöm: Gyekují

Kérem: Proszím

Viszont látásra: Nászkledánou vagy csak Nászkle

Ennél több zsót nagyon nem is kell tudni. A többit, mint például Sör - Pivo, vagy Még egyett kérek - Jesete jedno rosim hamar az emlékezetünkbe fog mélyedni a folyamatos használatttól.

Tömegközlekedés Prágában:

Prágában van minden bizonnyal a legolcsóbb és legjobban összehangolt tömegközlekedési rendszere. Hiba lenne nem használni.
24 órás jegy 110 CZK,
72 órás jegy 310 CZK.
Nyugdíjasoknak, 70 év felettieknek is kell venni jegyet, nem utazhatnak ingyen. Jó tudni, hogy a Prágaiak, nem szeretik, ha a turisták hangoskodnak, alkoholt isznak a tömegközlekedési eszközön. Tartsuk tiszteletben ezt. Ugyancsak jól esik minden idősebb, gyerekes vagy terhes utasnak, ha az ülésünkét átadjuk. További információk tömegközlekedés Prágában

Taxi:

Prága sokáig híres volt az utasokat pofátlanul átverő, taxi sofőrükről. Az utóbbi évben sok minden változott. Megjelentek az online is hívható taxik és fuvarozók, mint pl UBER, LIFTAGO, BOLT. Bátran használjuk ezeket az applikációkat. Arany szabály, utcán ne intsünk le taxit, főleg, ha egy kiadós sörözés után szeretnénk a szállodához jutni.

Kutyák Prágában:

Sokszor hallani, hogy a csehek nem barátságosak. Még a legrútabb pincér szíve is megenyhül, ha kutyával jön valaki. Lehet a kutya hamarabb, kap vizet, mint a gazdája sört . Viszont ki van írva, ha nem lehet bemenni kutyával! Érdemes az ajtón levő jeleket figyelni, vagy a bejáratnál levő ebek részére fenntartott, kutyatálakat.

Csehország, prága: euró vagy korona?

Annyit biztosan válltusnk be előre amennyi az utazás alatt szükséges lehet. Benzinkútaknál, autópálya szélén levő pihenőknél, próbáljunk meg ne EUR-ral fizetni. Abban az esetben, ha tehetjük, kártyával fizessünk, bár még elvétve bevett szokás, hogy azt mondják egyes helyeken a terminál nem működik, így kényszerítve az utazókat, hogy EUR-ral fizessenek, amive persze a rossz válltás miatt biztosan rosszúl járunk. Ekkor jön jól az előre válltott CZK a cseh korona.

Fizetés bankkártyával

Csehországban a kártyás fizetési mód elterjedtebb, mint Magyarországon. Az üzletek, éttermek, panziók bejáratánál általában jelzik, hogy milyen bankkártyával fizethet, de ha MasterCard® és Maestro® kártyával rendelkezik, jó eséllyel tud vele vásárolni. Ha mód van rá, érdemesebb bankkártyával fizetni, hiszen a külföldi kártyás fizetés is a legtöbbször díjmentes, de erről vásárlás előtt érdeklődjön az adott kereskedőnél. Az üzletek, szállóhelyek többségében lehet bankkártyával fizetni, de a kisebb vendéglőkben előfordulhat, hogy csak készpénzt fogadnak el. Magyar forintot még Prágában is csak nehezen válthatunk át koronára, de a helyi ATM-ekből szinte bármikor tudunk koronát felvenni, Prágában ugyanis számos pénzkiadó ATM-automata található. A külföldön történő kártyás fizetés, illetve pénzfelvétel esetén az adott napon irányadó átváltási árfolyammal, illetve a pénzfelvétel esetleges költségeivel kapcsolatban tájékozódjunk előzetesen számlavezető bankunknál.

Prága olcsó vagy drága?

Sokan még most is azt gondolják, Prága olcsó, mert a 90 években az volt. Aki Prágába szeretne látogatni, ne számítson arra, hogy Prága olcsóbb, mint Budapest, vagy mint akármelyik másik nagyváros. Ami még talán olcsó a sör a sörözőkben, de aki például már ásványvizet akar rendelni, vagy üdítőt, az biztosan nagyot fog nézni. De ami a legdrágább mégis a PEREC AZ ASZTALON, SÓS MOGYORÓ AZ ASZTALON!! Több szász koronát, megspórolunk, ha ezeket elküldjük a pincérrel, mielőtt leülünk az asztalhoz. Ezután már csak arra kell vigyázni, ne számoljanak fel olyan ételt, amit nem is rendeltünk. Sajnos egyre elterjedtebb, hogy automatikusan felszámolnak COUVERT-et, asztalhasználati díjat. Amennyiben nyomtatva van a számlán sok mindent nem tudunk ellene tenni. Ez kb 30-30 CZK/fő FONTOS! Borravalót csak akkor kell adni, ha akarunk. Borravalót nem kérhetnek, nem lehet a számlán rajta! Amennyiben tollal ráírják a számlára NE FIZESSÜK ki! Szállások semmivel sem olcsóbbak mint Magyarországon. Aki nem akar lelakott szobában, aludni, vagy 40 percet utazni a belvárosba, annak bizony budapesti vagy balatoni árakkal kell számolni. Akik spórolni akarnak a szálláson érdemes szezonon kívül Prágába látogatni. Ez lehet november-április (ünnepnapok kivéve) Ne feledjük Prága az egyik leglátogatottabb város, ezért érdemes szállást, idegenvezetést, programot mihamarabb időben rendelni!

Prága biztonságos-e?

Igen Prága biztonságos! De mivel az egyik leglátogatottabb város Európában, a zsebtolvajokra, főleg a villamoson és a túlzsúfolt helyeken vigyázzunk. Az utcán parkolni biztonságos, pontosabban semmivel sem veszélyesebb mint Budapest, de ne hagyjunk semmit sem az autóban. Az esetben, ha autónknak hűlt helyét találjuk valószínű csak rossz helyen parkoltunk és elszállították. Ez esetben : http://www.mppraha.cz/ Közlekedjünk okosan Prágában! A cseh fővárosban a tömegközlekedés egyáltalán nem drága, de mielőtt bármilyen jegyet, bérletet váltanánk, érdemes átgondolni mennyit is akarnak utazni tömegközlekedéssel. A legtöbb esetben a sima 24 koronás jegy elegendő, nem érdemes se bérletet, se Prága kártyát venni. További információk a tömegközlekedésről itt.

Vonattal Csehországba

Vonattal Prágába

Vonattal Brnóba

Idegenvezetés

Idegenvezető, csak az lehet jó, aki az adott országban él, beszéli a helyi nyelvet!

Évek óta sikeres együttműködő partnereink utazási irodák, utazást szervező személyek, szakmai vagy céges csapatépítő utazást szervező HR kollégák, osztálykirándulást szervező iskolák, és sokan mások, akik csoportos utakat szerveznek, és a legjobbat szeretnék nyújtani a csoportjuknak.
Levesszük a szervezés nyújtotta terhet mindenki válláról. Nem kell időt és energiát fektetnie arra, hogy mindent végigböngéssz az interneten, telefonáljon, emailt írjon amikre legtöbb esetben nem is érkezik válasz


látnivalók, idegenvezetés, Prága, Csehország,

Idegenvezetés Prága

Idegenvezetés, Prága látnivalói, nevezetességei, egyénileg utazók és csoportok részére! Csoportok részére teljes körű programtervezés, sétahajózás, sörgyárlátogatás, éttermi helyfoglalás.

Idegenvezetés Prága
látnivalók, idegenvezetés, Prága, Csehország,

Idegenvezetés Brno

Idegenvezetés, Brno látnivalói, nevezetességei, csoportok részére! Remek, kiegészítő program, buszos csoportoknak, Prágába jövet, illetve Prágából hazafelé menet! Sörgyárlátogatás vagy vásárlási lehetőséggel is.

Idegenvezetés Brno
látnivalók, idegenvezetés, Prága, Csehország,

Idegenvezetés Cesky Krumlov

Idegenvezetés, Cesky Krumlov látnivalói, nevezetességei, csoportok részére! Remek, kiegészítő program, buszos csoportoknak, Prágába jövet, illetve Prágából hazafelé menet!

Idegnevezetés Krumlov

látnivalók, idegenvezetés, Prága, Csehország,

Idegenvezetés Pilzen

Idegenvezetés, Pilzen látnivalói, nevezetességei, csoportok részére! Remek, egész napos program, buszos csoportoknak, Prágai látnivalók mellett. Pilsner Urquell sörgyárlátogatással is egybeköthető!

Idegenvezetés Pilzen
látnivalók, idegenvezetés, Prága, Csehország,

Idegenvezetés Kalrovy Vary

Idegenvezetés, Karlovy vary látnivalói, nevezetességei, csoportok részére! Remek, egész napos program, buszos csoportoknak, Prágai látnivalók mellett. Krusovice örgyárlátogatással is egybeköthető!

Idegenvezetés Karlovy vary
látnivalók, idegenvezetés, Prága, Csehország,

Idegenvezetés Kutna Hora

Idegenvezetés, Kutna hora látnivalói, nevezetességei, csoportok részére! Remek, egész napos program, buszos csoportoknak, Prágai látnivalók mellett. Kozel sörgyárlátogatással is egybeköthető!

Idegenvezetés Kutna hora

Prága top látnivalói - Google térképpel, címekkel és képekkel. Belépőjegy és nyitva tartási információkkal, mellyek A legfontosabb, kötelező és rejtett prágai nevezetsségek és látnivalók, melyeket nem szabad kihagyni

Látnivalók Prágában

Helló Prága, YouTube csatornára rendszeresen teszünk fel Prága és Csehország érdekességeit, látnivalóit bemutató videókat, amellyeket mi készítünk. Látnivalók meleltt rengeteg érdekes és hasznos információt is kaphattok!      

Helló Prága YouTube

Facebook csoportunkban, megkérdezheted magad is, mely látnivalókat érdemes megnézni. Több ezer tagunk, akik már voltak Prágában csehországban szívesen szívesen segít. Nemcsak látnivalókat, de hasznos tanácsokkal is ellátnak!

Helló Prága Csoport

Kapcsolat

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni


Prága, Látnivalók, Idegenvezetés, Sörtúra