Látnivalók Prágában

Látnivalók nevezetességek Prágában és Prága környékén

Látnivalók Prágában


Prága Látnivalók

Minden ami Prága- a lélegzetelállító látnivalók és élmények. Ez mint Prágá! Az építészettől kezdve a finom ételeken át a rengeteg sörig (komolyan, a csehek egy főre vetítve több sört isznak, mint bármelyik másik ország a világon, szóval tudod, hogy jó lesz). Az Óváros kanyargós utcáitól a prágai vár pompájáig ez a város mindenki számára tartogat valamit.

Prága óvárosában sétálva úgy érezheti magát, mintha visszalépett volna az időben, lenyűgöző gótikus építészetével, hangulatos kávézóival és színes épületeivel.

A Károly-híd kötelező látnivaló, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra, az utcai művészek pedig tehetségükkel szórakoztatják a látogatókat.

A prágai várnak a bakkancslista élén kell állnia. Ez az ősi komplexum magában foglalja a Szent Vitus-székesegyházat, ahol a cseh királyokat koronázták, és a királyi palotát, amely évszázadokon át a királyok székhelyeként szolgált. A város tele hihetelen legendákkal és hiedelmekkel. Tudta? A várban egy szellem is lakik, a "Fehér Hölgy".

 

A látnivalók mellett nem feledkezzünk meg az ételekről és a sörról sem - (bár most ez az oldak inkább a látnivalókat mutatja be) a cseh konyha kiadós és ízletes, olyan klasszikusokkal, mint a gulyás és a schnitzel, valamint rengeteg sörrel, hogy mindezt leöblítsük. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstolja a hagyományos cseh ételeket, és leöblítse őket a világ legjobb sörével.

Prága minden látnivalójával és bájával , mindenkit vár!

Látnivalók Prága 1 - A PRÁGAI ÓVÁROS

 Az  Óváros, Prága  egyik leghangulatosabb, legtöbb látnivalót és nevezetességet kínáló negyede. Az Óvárosi tér és környéke, tele van nevezetességekkel, látnivalókkal, amelyekbe céltalanul bóklászva is folyamatosan belebotlunk. Ezek látnivalók  között a legfontosabbak, az: ORLOJ, KÁROLY HÍDTYN TEMPLOM, ZSIDÓ NEGYED..stb. A linkekre kattintva, részletes leírást, fényképes bemutatást, eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információkat találhat az Óváros nevezetességeiről.

Látnivalók Prága

Látnivalók Prága 2 - A PRÁGAI VENCEL TÉR

A Vencel-tér, ha Prága nem is legszebb, de mindenképpen az egyik legjelentősebb látnivalója, közvetlenül az Óváros mellett. Az egykori Ló piacot (750 m hosszú és 45 illetve másik végén 63 m széles), még, ha mai szemmel elképzelhetetlen is, maga IV. Károly alapította, még 1348-ban. Mai kinézetéhez talán a XIX. századi átépítések, hozzáépítések után kezdett hasonlítani, amikor is a Nemzeti Múzeum is felépült. A tér manapság is évről évre változik. Ennek eredménye, hogy három évszázad, különböző stílusú épületei keverednek a prágai Vencel téren. A Vencel tér és környéke, legfontosabb látnivalója a: Nemzeti Múzeum, Vencel szobor, Forgó Kafka fej és a Vigadó épülete. A linkekre kattintva, részletes leírást, fényképes bemutatást, eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információkat találhat az Vencel tér és környéke  nevezetességeiről.

Látnivalók Prága

Látnivalók Prága 3 - A PRÁGAI VÁR

A Prágai vár, ugyan annyira kihagyhatatlan látnivaló mint az óváros vagy a Vencel tér és környéke. Itt is mint az óvárosban, percenként fedezünk fel nevezetességeket, látnivalókat. A legfontosabb nevezetességekről részletes leírást, fényképes bemutatást, eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információkat találhat, a linkekre kattintva. 

Látnivalók Prága

Látnivalók Prága 4 - A KISOLDAL

A Prágai vár és a Moldva folyó között elterülő, látványosságokkal és nevezetességekkel teli részt,  Kisoldal-nak hívjuk. Egy mesebeli városrész, amely ugyan úgy az UNESCO védelme alatt áll mint Prága többi, belvárosi része. Itt található a Lennon fal, a Kampa sziget, és innen jutunk fel siklóval a Petrini kilátóhoz is. 


Látnivalók Prága környékén

Prága és környéke rengeteg érdekes és izgalmas látnivalót kínál azoknak, akik szeretnének eltölteni néhány napot a cseh fővárosban és annak környékén. A következőkben bemutatunk néhány könnyen megközelíthető és izgalmas programot, beleértve remek lehetőségeket gyerekekkel utazóknak is.

 

Kutná Hora Kutná Hora egy történelmi város a közép-csehországi régióban, Prágától kevesebb, mint egy órányi autóútra. A város gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, és számos látványosságot kínál, mint például a St. Barbara-templom, a Szt. Jakab-templom és a híres Csonttemplom. A városban található a Világörökség részét képező Szent János bányája is, amely a középkori Európa egyik legfontosabb ezüstbányája volt.

Látnivalók Prága

 

Terezín Terezín egy másik történelmi város Csehországban, amelyet a második világháború alatt a nácik használtak koncentrációs tábornak. Ma Terezín múzeumként üzemel, amely bemutatja a város és a tábor történetét.

Látnivalók Prága

 

Křivoklát Křivoklát egy középkori vára, amely a cseh erdők között található, Prágától mintegy 40 km-re. A vár több mint ezer éves történelme során számos jelentős eseménynek volt szemtanúja, és ma az egyik leglátogatottabb látnivaló a régióban. A várban található múzeumok és kiállítások bemutatják a vár történelmét és életét a középkorban.

Látnivalók Prága

 

Konopiště Konopiště egy másik középkori vár, amely Prágától kevesebb, mint egy órányi autóútra található. A vár különösen vonzó a vadászati kiállítások és a vadászati költemények iránt érdeklődőknek. A gyerekek számára pedig különleges élmény lehet a vár kertjében található állatsimogatóban és a lovaglási lehetőségekben való részvétel.

Látnivalók Prága

 

Karlštejn Karlštejn egy középkori vára a Cseh Középhegységben, Prágától csupán 30 km-re. A vár építése az 1300-as években kezdődött és mintegy 100 évig tartott. Az épületet 4 különböző részre lehet osztani: a felső, középső, alsó vár és az elővár. A várban számos kiállítás található, amelyek bemutatják a cseh történelmet, a középkori életet, valamint a vár szerepét a cseh történelemben. A várat gyakran használják filmforgatásokhoz is. Ha szeretnénk elszakadni Prágától, akkor érdemes ellátogatni a környező természetvédelmi területekre is.

Látnivalók Prága

 


Látnivalók Csehországban


Látninavók Prága

Hagyományos illetve interaktív túráink, hajós városnézések alkalmával, bemutatjuk Prága látnivalóit és nevezetességeit.

LÁTNIVALÓK PRÁGA

Látninavók Brno

Rövid 2 órás, vagy akár 2 napos idegenvezetés Brnóban és környékén, a Punkva-barlang és a Macocha-szakadéknál.

LÁTNIVALÓK BRNO

Látninavók Cesky Krumlov

Cesky Krumlov és Ceské Budejovice nevezetességei akár 2 óra alatt, de egy egész napos gazdag program is megszervezhető.

LÁTNIVALÓK CESKY KRUMLOV

Látninavók Pilzen

Pilzen és a Pilsner Urquell sörgyár meglátogatása 6 órás program keretében, hogy a sörgyár semmi esetre sem maradjon ki.

LÁTNIVALÓK PILZEN

Látninavók Karlovy Vary

Karlovy Vary legfontosabb látnivalói, a Krsovice sörgyár és a Becherovka múzeum látogatásra 8 órás program keretében.

LÁTNIVALÓK KARLOVY VARY