Látnivalók Karlovy Vary

Látnivalók nevezetességek Karlovy Varyban

Látnivalók Karlovy Vary


Látnivalók Karlovy Vary - A legfontosabb nevezetességek és látnivalók, amiket nem szabad kihagyni, ha Karlovy Vary-ban járunk!

Mikor érdemes utazni Karlovy Varyba?

Karlovy Vary városnézéshez az év bármely időszakában sort lehet keríteni. Talán a tavasz vagy az ősz a legjobb évszak, de nyáron és még novemberben vagy télen is érdemes ellátogatni Karlovy Varyba, mert ekkor vannak a legkevesebben. Egy esetleges rossz nem vesz el a város hangulatából. Indulás elött nem árt azonban előbb belekukkantani a krumlovi fesztiválnaptárba, mert a város minden évben több fesztivált is rendez, amire aztán százszámra érkeznek az érdeklődők.

Idegenvezetés Karlovy Varyban

Legyen az úticél Karlovy Vary és környéke, vagy csak egy napos egy látogatás a cél, helyi idegenvezető igénybevételét feltétlenül ajánljuk. A legfontosabb látnivalók mellett a rejtett látnivalókat is megmutatja Karlovy Varyban. Bővemm információ: Idegenvezetés Karlovy Varyban

Karlovy Vary rövid története és látnivalóiK arlovy Vary
mindenben páratlan, meseváros, rengeteg látnivalóval érdekességgel.

Karlovi Vary legfontosabb látnivalói:

A 7db oszlopcsarnoka az úgynevezett KolonnádokA 15 db akár 73 fokos forrásvíz, amelyből a legnagyobb 12-15 méter magas gejzírként tör fel a föld alól

Az egyedi fürdők, amelyeket nem lehet a magyarországihoz hasonlítani, mert itt külön kádban fürdenek a gyógyulni, a felfrissülni vágyók. Az eredeti Becherovka gyár és múzeum, Moser üveggyár, Thun porcelán gyár És még sorolhatnánk. De Karlovy Varyba el kell jönni, és zezen látnivalókat, nevezetességeket meg kell tekinteni, saját szemmel kell látni, mert: Karlovy Vary csillogóbb, mint valaha Tények amit érdemes Karlovy Varyról tudni: Csehország legnagyobb gyógyfürdőhelye, az ország északnyugati részén, ahol a meleg vizű Teplá folyó az Eger folyóba ömlik. Hegységek veszi körül: az Érchegység, a Császárerdő és a Duppaui-hegység. Minden oldalról erdők védik. Karlovy Varyt, évente 70 országból 2 millió turista keresi fel.

Karlovy Varyt IV. Károly német-római császárról nevezték el, aki a várost alapította az 1370-es években. 1508-ban Európa első gyógyhelye lett. A harmincéves háború idején épült ki, a 18. században híres európai fürdőhellyé vált. 1759-ben egy tűzvészben nagy része leégett, és utána klasszicista épületeket emeltek. 1992 óta műemlékvédelem alatt áll az egész város.

Gyógyvizes ivókúra, a jódos kénes vizek sokszor kifejezetten hasznosak lehetnek, de vannak azonban olyan esetek amikor kerülendő az alkalmazásuk. Ezért is van, hogy az ide járó gyógyulni vágyóknak, szigorúan orvos írja elő, melyik forrásból mikor és mennyit szabad inni. Az igazsághoz, hozzá tartozik, hogy fürdőkúrák illetve ivókúrák, évszázadról évszázadra változtak. Volt időtájt mikor merőben különbözőek voltak, mint manapság a kúrák. Ivókúrák alkalmával napi 10-12 liter vizet kellett a betegeknek meginni, míg a fürdőkúrák sem 20-30 percig tartottak hanem akár 48 óráig. Jelenleg a következő szabályokat érdemes betartani, mielőtt elkezdenénk az ivókúrát -Ami a legfontosabb, nem szabad nagyobb mennyiséget inni, és különösen fontos, hogy különböző forrásvizeket ne keverjük nagy mennyiségben. Amennyiben valaki több napra érkezik, ha teheti konzultáljon egy helyi orvossal. -A forrásvíz csak frissen jó, nem érdemes palackba hazavinni. -Tartsuk meg a jószokást, és, ha lehet, a vizet az erre az alkalomra kialakított Karlovy Vary csőrös csészékből kóstoljuk, amely végül is kellemes emléktárgy is lehet mikor hazamegyünk. -A dohányzás illetve alkohol fogyasztása az ivókűrék alatt nem ajánlott. A meleg, kénes forrásvíz gőzét, dohányfüsttel ne keverjük. -Ívokúra alatt a kényelmes lassú sétálás ajánlott, meditációs gondolkodással. -Ivókúra alatt nem szabad sietni, nem szabad idegeskedni. A gyomrunknak a forrásvíz és a stressz együttes hatása nem tesz jót. -Az ivókúra egy személyes rituálé, ne zavarjunk nem kívánt beszélgetéssel, hangoskodással másokat. -A nem felhasznált vizet ne öntsük virágra, fűre, mert ezzel kárt okozunk bennük, csak a csapba, vagy csatornába öntsük. -A források csapját TILOS megérinteni, kézzel. TILOS szájunkat a csap közelébe tenni, és így próbálni inni.Karlovy Vary híres kolonnádái. Magyarra lefordítva oszlopcsarnokai, fedett termei, amelynek mennyezete oszlopokon nyugszik. Ezeknek az oszlopcsarnokoknak a célja, hogy az Karlovy Varyban élők, illetve a Karlovy Varyba érkező gyógyulni vágyók turisták, kényelmes körülmények között tudjanak vizet kóstolni a gyógyvízforrásokból. Nyáron véd napsugárzásától, a nagy melegtől, esős, illetve csapadékos idő esetén pedig, véd, hogy megázzunk, fújjon minket a szél, vagy hogy a hideg érjen minket. 7 darab kolonnád található Karlovy Varyban, amelyek közül a legnagyobb, a Malomkő Kollonád. 1871-1881 között építettek. 132 m hosszú, 13 m széles, és 124 !! oszlopa van. További kolonnádok: Parkkolonnád, Vridlo kolonnád, Kastélykút-kolonnád, és a Forró tavasz kolonnád, melynek vize 72 Celsius, és 12 méter magasra tör felszínre egyfajta gejzírként, a város közepén. Percenként 2000 liter termálvíz tör itt felszínre, amely elegendő mennyiség ahhoz, hogy a város összes gyógyfürdője ezt a vizet használja fürdéshez.

Látnivalók Karlovy Vary

Melyek Karlovy Vary legnépszerűbb látnivalói?

Látnivalók Karlovy Vary

Melyek Karlovy Vary legnépszerűbb látnivalói?

Látnivalók Karlovy Vary- A legfontosabb nevezetességek és látnivalók, amiket nem szabad kihagyni, ha Karlovy Vary-ban járunk!

A hotel története egészen 1701-ig vezethető vissza, amikor az egyre bővülő, előkelő, főleg külföldi vendégek részére egy díszes báltermet építettek. A bálterem építését egy Saxon nevezetű úriember támogatta, amiért cserébe el is neveték a termet róla, Saxon teremnek. Pár évvel később, a Saxon teremmel szembe egy újabb díszes termet építettek, melynek neve Cseh terem lett, ide viszont főleg cseh vendégek jártak, ellentétben a Saxon teremmel, ahová továbbra is inkább külföldi vendégek szórakoztak. Ezek a termek szépségükben és műsoruk tekintetében is versengtek egymással, majd egy tűzvész miatt mindkettő leégett, sőt később a nagy árvíz is károkat okozott bennük. 1894-ben ez a két terem nyújtotta az alapját az újonnan épült Pupp szállodának. A szálloda építetője és üzemeltetője a Pupp család volt, értelem szerűen nevét is a családról kapta a luxus hotel, ami igaz a kommunizmus alatt a Grand Hotel Moszkva nevet vette fel, de a rendszerváltás utána az eredeti név visszakerült. A szerepe a hotelnak 1950 óta kulcsfontosságú, amikor is megrendezték az első Karlovy Vary filmfesztivált. A Hotel Pubb volt és a mai napig is ez a fő bázisa az ide érkező filmes vendégek részére. a A hotel az 1960-as években már több mint 1000 férőhelyes volt, és a világ legmenőbb szállodái között emlegették, ugyan úgy mint manapság. A hotel fényét csak javítja a nemrég történt teljes felújítás.

A legszebb kilátás Karlovy Vary-ra, a tengerszint feletti 547 méterről, a Diana kilátótoronyból élvezhető. Az 1914-ben épült kilátó a Grand Hotel Pupp feletti van, ahová, különböző túraútvonalakon keresztül, egy kiadósat sétálva, vagy a picit eldugva található, 1912-ben átadott, siklóval is fel tudunk menni. A Diana kilátót pedig két évvel később 1914-ben adták át, habár már 1804-es feljegyzésekben is megemlítik, hogy erről a helyről van a legszebb kilátás a városra. A kilátó 40 m magas és a 50 falépcsőt használva lehet felmenni, ahonnan, tiszta időben, akár 70 km távolságra is el lehet látni. A torony lábánál anno nagyobb kulturális élet volt, de a mai napig található itt étterem, mini állatkert és egy pillangó ház, élő pillangókkal.

Látnivalók Karlovy Vary

Melyek Karlovy Vary legnépszerűbb látnivalói?

Látnivalók Karlovy Vary

Melyek Karlovy Vary legnépszerűbb látnivalói?


Látnivalók Csehországban


Látninavók Prága

Hagyományos illetve interaktív túráink, hajós városnézések alkalmával, bemutatjuk Prága látnivalóit és nevezetességeit.

LÁTNIVALÓK PRÁGA

Látninavók Brno

Rövid 2 órás, vagy akár 2 napos idegenvezetés Brnóban és környékén, a Punkva-barlang és a Macocha-szakadéknál.

LÁTNIVALÓK BRNO

Látninavók Cesky Krumlov

Cesky Krumlov és Ceské Budejovice nevezetességei akár 2 óra alatt, de egy egész napos gazdag program is megszervezhető.

LÁTNIVALÓK CESKY KRUMLOV

Látninavók Pilzen

Pilzen és a Pilsner Urquell sörgyár meglátogatása 6 órás program keretében, hogy a sörgyár semmi esetre sem maradjon ki.

LÁTNIVALÓK PILZEN

Látninavók Karlovy Vary

Karlovy Vary legfontosabb látnivalói, a Krsovice sörgyár és a Becherovka múzeum látogatásra 8 órás program keretében.

LÁTNIVALÓK KARLOVY VARY