Vonattal Prágába

Vonattal Prágába

Vonattal Prágába 2023-ban csak 16 EUR-tól egy útra!

Vonattal, biztonságosan és kényelmesen Prágába! Budapest–Győr–Bécs–Brno–Prága útvonalon!

 Egyszerűen, olcsón és kényelmesen utazhatunk Budapestről Prágába.

A már eddig is meglévő, kétóránként induló MÁV illetve cseh CD vonatai mellett, a Express RegioJet vonatok, is járnak naponta kétszer, melyek kiemelkedő kényelmet, tisztaságot biztosítanak kedvező áron. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Prágába vonattal a legegyszerűbb eljutni. A távolság és az utazási idő vonattal, még az átlag ember számára is az elviselhetőség határán belül van, főleg, ha vonattal Prágába kedvezménnyel utazunk!

 Pályaudvari fogadás - Amikor nem mindegy a fogadtatás…

Használja ki, hogy mi helyben vagyunk Prágában! Rendeljen maáénak vagy ismerősének, magyar nyelvű prágai fogadást a pályaudvarra! Névvel ellátott táblával várjuk önt a peronon.
A pályaudvari fogdás szolgáltatásunkkal egyrészt nem kell félnie a taxis „hiénáktól”, másrészt sokkal gyorsabban és biztonságosabban elér a szálláshelyre.
Segítünk a csomagokkal, segítünk taxit vagy transzfert rendelni. Amennyiben előnyösebb segítünk 3 napos bérletet vagy szakaszjegyet venni, és közösen utazunk a tömegközlekedési eszközzel szállodához, ahol segítünk bejelentkezéskor is.
Prágai fogadás, létszámtól függetlenül, az első három órára bevezető áron csak 65 EUR, (majd amennyiben igényli azt ,minden további megkezdett óra 20 EUR)!

Vonattal Prágába

 

A Budapest és Prága között üzemelő valamennyi nemzetközi vonatra 40%-os menettérti kedvezményt biztosít a MÁV és a CD, így a legolcsóbb lehetőség akár 19 EUR egy útra!

Ha átszállásmentesen utazunk és a jegyet Budapest-Prága viszonylatra váltjuk meg, akkor a vasúttársaságok hatalmas kedvezményeket adnak. Kevésbé frekventált vonatot választva, és a jegyeket időben megváltva akár 19 euróért is elutazhatunk a cseh fővárosba. Utazás előtt érdemes minél több lehetőséget megkérdezni, hiszen előfordulhat, hogy egy másik vonatot választva kedvezőbb ajánlatot kapunk. Olcsó jegyek minden esetben korlátozott számban elérhető el egy egy vonatra, ézért érdemes minél hamarabb a jegyeket megválltani. A jegyeket, a MÁV nemzetközi pénztnál lehet megvenni! Irodánk nem foglalkozik jegyértékesítéssel egyénileg utazók részére, oldalunkon csakis téjékoztatjuk az utazni vágyókat! A vonatok prágai érkezési és indulási helye vagy a belváros szomszédságában fekvő főpályaudvar Hlavní nadraží, amely a belvárosból könnyen megközelíthető gyalog, villamossal vagy metróval is. Valamennyi nappali vonaton választhatsz az 1. és 2. osztályú kocsik közt, az éjszakai vonatokon a teljeskörű kényelmet fekvőhelyes- illetve hálókocsik garantálják. Jegyvásárás MÁV

A Budapest - Prága vonaton:

A Prágába tartó vonat Magyarországon a Duna mentén, a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon át hagyja el az országot. Budapesten belül kínkeserves lassúsággal halad a vonat, ahol Budapest nem épp a legszebb arcát mutatja, de amint elhagyjuk a fővárost már egy barátságosabb szakasz következik kertvárosokkal, lakóparkokkal. Megközelítőleg 70 km-es távot, egy óra 10 perc után érüjük el a határt.

Magyarország határát az Ipoly hídja jelzi, amint a vonat átgurul a hídon, már Szlovákiában is vagyunk. Néhány kilométer után következett az első nagyobb város, Párkány ahol meg is állunk, Párkány (szlovák nevén Štúrovo). Innen, a határ túloldalán fekvő Esztergom és az Esztergomi Bazilika is látszik, pedig már sok-sok km-et tettünk meg Szlovákiában. Még egy utolsó pillantás Magyarországra és ezután Érsdekújvárig (Nove Zamky) meg sem állunk, és két óra negyven perc után érkezünk a szlovák főváros főpályaudvarára, Bratislava hl.st. állomásra.

Az első csehországi megálló Břeclav, majd Brno. „Kis Prágának” is nevezik Csehország második legnagyobb városát, Brnót, amely Budapesttől alig 4 órás vonatúttal érhető el. Legkedvezőbb árak oda-vissza utazásra Budapestről: >> 28 € a korlátozott számban kapható SparDay jegyekkel.

Brnot elhagyva a vasúti utazás is izgalmassá válik. A kétvágányú fővonal a Svitava patak völgyét követve töri át a hegységet, miközben hidakon és alagutakon át kanyargunk az erdőn keresztül. Ez a rövid szakasz volt utazásunk legizgalmasabb és legérdekesebb része, igazi hegyvidéki vonalvezetést élhettünk át mindketten. Az ablakon át kitekintve hosszú vonatunk elejét és végét is láthattuk, ahogy az ívekbe befeszülve kanyargott, legyőzve minden természeti akadályt. Hosszabb és rövidebb alagutak váltakoztak viaduktokkal, hidakkal és bevágásokkal kilométereken át, miközben jobbról és balról is csak a sűrű erdőségeket láthattuk. A vasútépítők a vasutat hol a jobb, hol a bal parton vezették, így a patakot is többször kereszteznünk kellett. 

Blansko állomást elérve vége szakad a hegyvidéki vonatozásnak, a vonat leküzdötte legnehezebb természeti akadályt, mely az utunkat állta. A sok-sok alagút után futunk be Ceska Trebova állomásra, ahonnan az Ostraván át Krakkóba vezető vasúti fővonal is kiágazik. Itt újabb hatalmas és zsúfoltságig megtöltött rendezőpályaudvart hagyunk magunk mögött. A sok tehervonat a bizonyíték rá, hogy a cseh ipar teljes gőzzel működik, sok munkát adva ezzel a vasúti közlekedésnek is. Újabb 1 óra és 35 perc és egy újabb nagyváros következik, a Brnotól 150 km-re található Pardubice. Prága előtti utolsó megállónk Kolín. A város mellett épült fel a Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech konzorcium autógyára, mely ma már évi 300 ezer személyautót gyárt

 

Vonattal PrágábaBudapest - Bécs - Prága között RegioJet vonatokkal 2021 júniusától!A legalacsonyabb jegyárak Budapest–Prága között 16 euróért, míg Budapest–Brno távra már 9 euróért megtalálhatóak. A RegioJet ezen vonatai naponta kétszer kötik össze Budapest és Prágát, Bécsen keresztül.

Express RegioJet vonatok kiemelkedő kényelmet biztosítanak kedvező áron! A legnagyobb előny a kényelem és pontosság mellett, az indulás előtti 15 percig lehet módósítani vagy akár visszaválltania megválltott vonat jegyeket Prágába! Standard – kényelmes utazás alacsony áron A RegioJet vonatokon tett utazás a lehető legkellemesebb. A vonatokon a menük kizárólag minőségi üdítőket tartalmaznak, kedvező áron, legyen az egy reggeli croissantvagy ebédre sushi. Ha csak harapna valamit, vagy édesség utáni vágyát szeretné kielégíteni, remek desszertkínálat áll rendelkezésre. RegioJet vonalainkon dolgozó személyzet segít a maximális kényelm biztosítosításában az Ön számára. Relax – örömteli utazás tágas bőrülésekben Modern, nagyméretű, dönthető ülésekkel vannak felszerelve a vonatok a Relax osztályon. Ezeket biztosan értékelni fogja, ha kényelmesen szeretne utazni és pihenni. Az utazás során többször ingyenes forró italokat és egyéb enni-innivalókat szolgál fel a személyzet. Garantált kényelem és adatvédelem az Üzleti osztályon Ha utazásra fordított idejét hasznos munkával vagy éppen pihenéssel szeretné eltölteni, minden bizonnyal prémium díjszabásu Üzleti osztály a legmegfelelőbb. A jármű 230 V-os csatlakozóaljzattal és asztallal ellátott, kifejezetten laptophoz kialakított, állítható bőrülései nagyszerű lehetőséget biztosítanak mindehhez. Ezen ügyfelek részére nyújtott kiemelt szolgáltatások egy további olyan előnyt jelentenek, amely kellemesebbé teszi az utazást. Segítőkész fedélzeti munkatársaink örömmel elégítik ki minden olyan igényét, amely utazása során felmerül – legyen szó tájékoztatásról vagy a fedélzeti menüről történő rendelésről.

 

Prága vonattal Jegyrendelés itt

Budapest és Prága között menetjegyek az alábbiak szerint elérhetőek:

Low-cost osztályon 16 eurótól

Standard osztályon 20 eurótól

Relax osztályon 25 eurótól

Business osztályon 35 eurótól

A jegyárak valamennyi osztályon tartalmazzák az ingyenes helyfoglalást, vezeték nélküli internetelérést (WiFi-t), valamint a legfrissebb (cseh és angol nyelvű) napilapokat és folyóiratokat.

Vonattal Prágába


Idegenvezetések

Idegenvezetés Prága

Hagyományos illetve interaktív túráink, hajós városnézések alkalmával, bemutatjuk Prága látnivalóit és nevezetességeit.

IDEGENVEZETÉS PRÁGA

Idegenvezetés Brno

Rövid 2 órás, vagy akár 2 napos idegenvezetés Brnóban és környékén, a Punkva-barlang és a Macocha-szakadéknál.

IDEGENVEZETÉS BRNO

Idegenvezetés Cesky Krumlov

Cesky Krumlov és Ceské Budejovice nevezetességei akár 2 óra alatt, de egy egész napos gazdag program is megszervezhető.

IDEGENVEZETÉS CESKY KRUMLOV

Idegenvezetés Pilzen

Pilzen és a Pilsner Urquell sörgyár meglátogatása 6 órás program keretében, hogy a sörgyár semmi esetre sem maradjon ki.

IDEGENVEZETÉS PILZEN

Idegenvezetés Karlovy Vary

Karlovy Vary legfontosabb látnivalói, a Krsovice sörgyár és a Becherovka múzeum látogatásra 8 órás program keretében.

IDEGENVEZETÉS KARLOVY VARY

Kapcsolat

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni


Prága, Látnivalók, Idegenvezetés, Sörtúra