Prágai szállások

Prágai szállások

Prágai szállások

Prágai szállások

Prágai szállás

Online prágai szállásfoglalás, minden árkategóriában, egyénileg utazóknak. Mi a Booking.com-ot használjuk, mert, már több mint 3500 online online foglalható prágai szállás található, melyek között nap mint nap változnak az aktuálisan akciós ajánlatok. És ami nagyon fontos, szinte teljesen magyar nyelven. Viszont online foglalást Booking.com csakis egyénileg utazóknak ajánljuk úgy maximum 15 fő esetén. Tapasztalatunk, hogy 15 fő felett, már tudunk kedvezményesebb ajánlatot nyújtani mint az online lehetőség, és a foglalás is könnyebb. Nagyobb csoportok esetén 40-50 fő és a felett, meg semmi estre sem ajánlunk az online foglalást. Ez esetben is forduljatok hozzánk bizalommal, nem csak a szállás foglalásban segítünk, de a csoport programjának kialakításában és lebonyolításában is. A Booking.com alapvetően óriási segítség lehet szálláskeresésedkor egyénileg utazóknak, egyrészt sokkal könnyebb feltérképezni a meglátogatni Prága szálláshelyeit, másrészt szuperül összehasonlíthatod a zsállásokat a valódi vendégértékelések alapján.


Prágai olcsó szállások

Prágai hostel kategóriát, azoknak ajánljuk, akik igazán nem szeretnének sokat fizetni a szállásért, de minden esetre Prága belvárosában szeretnének megszállni, és innen felfedezni a legjobb prágai sörözőket, clubokat. Ugye a hostelekről köztudott, hogy általában többágyas, nem koedukált szobák vannak (akár 15-20 ágyas), így szobákban mások is lesznek, és a szobához nem tartozik privát fürdőszoba. Cserébe viszont jobb esetben, nagyon jó, nemzetközi társaságot kaptok (közös nyelv az angol), akik ugyan azzal a céllal érkeztek Prágába mint ti, minél olcsóbban minél többet látni, enni, inni és mulatni. A hostelek minden esetben gondolnak rátok, és ajánlanak túrákat, éttermeket, programokat, amelyeket akár ingyenesnek is hirdetnek, hamarosan rájöttök, nem is annyira ingyenes. De ezeken nem kötelező részt venni, sőt, ha ránk hallgattok érdemes NEM rész venni rajtuk. Gondolunk itt az ingyenes idegenvezetésre amelyen elvárják, hogy fizess, vagy a kocsmatúra, ami nem is olcsó, és garantáltan fejfájást okoz másnap.


Prágai szállodák

Prágai szállodák ajánlása az egyik legnehezebb feladat Prágában. Közel 2000 prágai szálláshely közül több mint 700, amely a legtöbbet keresett, 3 csillagos kategóriának felel meg. Már amikor megfelel. Míg más országokban, városokban nyugodt szívvel foglalhat az ember 3 csillagos szállást, itt Prágában, sokszor csalódást okoznak ezek a szálláshelyek. A legtipikusabb, amikor RETRO szobát nyújtanak. A mai napig visszatérő probléma a csehszlovák időkből fennmaradt bútorokkal, fürdővel berendezett, dohányfüstös a szoba. Ezeknek a prágai szállodáknak az elkerülésében sokat segítenek a már magyar vendégek visszajelzései. A szobák foglalása előtt, győződjetek meg, hogy legalább villamos megálló van a környéken ami a belvárosba bevisz. Sok olyan a belvárostól messze levő szállás hirdeti magát, ahonnan bejutnia belvárosba akár 1 óra is lehet.


Prágai apartmanok

Prágai apartmanok, amelyeket főleg családoknak ajánljuk, akik gyerekekkel érkeznek, és prágai szállásként a szűk hotelszobák nem a legpraktikusabbak. Az apartmanokban található konyha segítségével, könnyedén megmelegíthetitek az ebéd vagy vacsora, a konyha vagy nappali kitűnő hely egy esti beszélgetéshez, míg a gyerekek már a hálószobában alszanak a kimerítő városnézés után. Azt tanácsoljuk próbáljatok inkább apartman-hoteleket keresni, ahol van éjjel nappali recepció. Sok apartman amit online láthattok, magánemberek által hirdetett lakások. Ez esetben sokszor, érkezéskor azzal szembesülhettek, hogy a kulcs átvétele, leadása komplikált, és állatába vérni kell mire a tulaj a kulccsal megérkezik. Az apartman-hotelek előnye, hogy van reggeli az árban. Ez esetben, biztosak lehettek, hogy az apartman hivatalosan működik.


Prágai szállások csoportok részére

Kérjetek tőlünk kedvezményes szállásajánlatot, csoportjaitok részére. Amellett, hogy segítünk, a legmegfelelőbb szállást megtalálni, programszervezésben és lebonyolításban is állunk rendelkezésére, utazást szervezőknek, utazási irodáknak, intézményeknek, kluboknak, Prágába osztálykirándulást szervező iskoláknak, prágai zarándok csoportoknak, cégeknek, csapatépítő, jutalom utak szervezőinek.


Mire figyeljetek Booking.com foglalása esetén

MIÉRT FONTOS, HOGY ODAFIGYELJ EGY ONLINE FOGLALÁS SORÁN?
Mert valószínűleg te sem akarod, hogy a tudtod nélkül több száz eurókat emeljenek le a bankszámládról.
Mert Te is az adott szállás lehető legjobb árát szeretnéd megkapni.
Mert nem lenne jó, ha bármilyen félreértés miatt átverve éreznéd magad.
ÁRFOLYAM:
A forintos ár, amit a szobatípusoknál látsz, valójában egy napi árfolyamon váltott eurós ár. A végleges fizetendő összeg az árfolyam ingadozása miatt eltérhet. Mivel a szállodák (magyar szállodák is!) EUR-ban kötelesek megadni áraikat, ezért állítsd Te is EUR-ra a pénznemet, így biztosan nem ér csalódás a szállás végösszegének kiegyenlítésekor.
BANKKÁRTYA TERHELÉS, KINEK FIZETSZ VALÓJÁBAN?
Sokan nincsenek tisztában vele, kihez jut megadott bankkártya adatuk. Jó, ha legalább Te képben vagy: A Booking.com soha nem akar levonni tőled semmit. Az egyetlen, aki ezt megteheti, a szálloda, akihez foglaltál, így vele rendezd a fizetéssel kapcsolatos kérdéseket.
DUPLA MEGGYŐZŐDÉS
Hiába a Booking.com által küldött visszaigazolás, egy telefonhívás, vagy e-mail, közvetlenül a szálláshely felé, nem csak megnyugtató, de egyben, plusz „garancia” a foglalásodhoz. Bármilyen tévedés megeshet, ami miatt a hotel, panzió, vagy apartman a Booking.com-os szerződés ellenére sem tudja/akarja biztosítani szobádat. Éppen ezért emeld fel a telefont, vagy pötyögj be egy e-mailt a szállásodnak és máris kevesebb álmatlan éjszakád lesz.
ÁRVÁLASZTÁS
Nem biztos, hogy a szobáknál feltüntetett legolcsóbb ár, a legjobb választás is. Az ár melletti kis kérdőjel megmutatja az árkategóriához tartozó lemondási, és előlegfizetési szabályzatot. A legszigorúbb szabályzattal rendelkező szobaárak általában a legalacsonyabbak is. Az ilyen típusú árak (szobák) foglalásakor, bármikor felszámíthatja a szállás a foglalás végösszegét és ezt követően már nem is tudod lemondani a szobát, anélkül, hogy ne veszítenéd el a rezervációra vonatkozó teljes összeget.
ZÁROLÁS
Az „előleg fizetése nem szükséges” megjelölés ellenére, a szállás akár a teljes összeg zárolására jogosult a kártyádon, hogy lemondás esetén legyen fedezete levonni tőled a kötbért. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy bár a kártyádról nem vonják le véglegesen az adott összeget, de használni sem tudod addig, amíg az összeg feloldásra nem kerül. Feloldani a szállás tudja a bank felé jelezve, vagy az adott kártyával az összeget ténylegesen levonva, de ennek átfutási ideje több hetet is igénybe vehet.
GYERMEKEK
A Booking.com foglalási rendszere, bár elképesztően fejlett, „gyermekekkel még nem tud bánni”. Hiába adod meg a foglalás során a gyermekek számát és életkorát, valójában a szállást erről külön kell tájékoztatnod, és a gyermekre vonatkozó ár sem kerül bele a Booking.com kalkulációdba. A szállásoldal alján, a „Fontos tudnivalók” részben minden szálláshelynél fel van tüntetve, mennyibe kerül pluszban a gyermek, de erről szintén érdemes a szállásnál tájékozódnod előzetesen. Arról nem is beszélve, hogy sok szállás csak kétágyas szobákat tesz közzé Bookingon, ahol max 1 db pótágy elhelyezésére van lehetőség, így amennyiben te például 2 felnőtt és 2 gyermekre keresel elhelyezést, a legtöbb esetben automatikusan 2 szobát fog kidobni a rendszer, ahelyett, hogy bármilyen kedvezőbb opciót választhatnál.