Škoda gyárlátogatás Mladá Boleslav

A Škoda gyár meglátogatása, Mladá Boleslavban

Szakmai programjaink keretében szervezünk egész napos kirándulásokat, Škoda gyárlátogatást, Mladá Boleslav és környékére.

A Škoda gyárlátogatás

Mladá Boleslav, Prágától mintegy 55 km-re a Jizera folyó partján fekvő város, ahol Václav Laurin és Václav Klement készítette el 1905-ben – hosszú évekig tartó kerékpárgyártás után –  első saját automobilját.

A cég  1911-ben olvadt egybe Škoda gyárral, és alakult meg világon harmadikként létrehozott autógyár.A Škoda, teljes gyártása itt zajlott itt egészen az 1940-es évekig, amikor is a termelés egy része átkerült Kvasiny és Vrchlabí üzemeibe.

A Škoda gyár, manapság mér több mint 2 négyzetkilométeren fekvő gyárban 21 ezer embernél is többen dolgoznak, és napi 1200 autót gyártanak le.

Mladá Boleslavban azonban nem csak gyártási folyamatok mennek végbe, hanem itt készítik el vázlataikat a tervezők, amely vázlatokból fokozatosan kifejlesztik a prototípusokat, amelyekből pedig megszületnek a végleges modellek.

A Mladá Boleslav-i üzemben a termelési program jelenleg a ŠKODA FABIA, RAPID, RAPIDSPACEBACK és OCTAVIA modellekből áll. A helyi motorgyár pedig nemcsak a ŠKODA, hanem az egész Volkswagen csoportot látja el modern kompresszoros TSI motorokkal.

Az egész napos Škoda gyárlátogatás, a következő programokat foglalhatja magába:

Škoda múzeum látogatás

A múzeum látogatás 2 db kisfilm megtekintésével kezdődött. Az első bemutatta, ki is volt Vaclav Laurin és Vaclav Klement, akik kerékpárok gyártására alapítottak céget 1895-ben. A második film a Škoda mai autógyártási folyamataiba engedett betekintést. 

A Škoda múzeumról, és kiállított eszközökről külön bejegyzés foglalkozik

– Škoda gyárlátogatás, a gyártósor megtekintése, kétség kívül a legizgalmasabb része a Škoda gyárlátogatás programnak. Saját szemmel láthatjuk, hogy is áll össze egy autó, hogy dolgoznak a teljesen automata, öntanuló robotok.

– Ebéd, vagy vacsora, akár a Škoda gyár éttermében

-Városnézés Mladá Boleslav
 
-Városnézés Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
 
 
Škoda gyárlátogatás
Csoportoknak
160 EUR/idegenvezetés, fordítás
  • + utazás
  • + belépő
  • + étkezés