Chlebíčky

chlebíčky

Nem csak knédli a cseh konyha! Itt van például az úgynevezett obložené chlebíčky!

A fehér zsúrkenyér szeletek vajjal szendvicskrémmel vagy majonézes burgonyasalátával tetejükön füstölt sonkával vagy hússal és zöldségekkel. Mind a mai napig a chlebíčky az otthoni ünnepségek és pékségek különlegességének számítanak.

Lehet sonkás tojásos és kaviáros készülhet magyar szalámival vagy sült marhahússal – a chlebíčky ízeinek sokszínűsége végeláthatatlan.

És ami fontos, a chlebíčky megfizethető áron kapható. Nincs időtök beülni egy étterembe, vagy nem akartok ebédre nagyobb összeget kiadni, elég egy ilyen cseh ‘’gyorsétkezdőt’’ találni, ahol árulnak chlebíčky-t, és szinte fillérekből jól lehet lakni.

 
Jan Paukertet tartják  a chlebíčky, az zerféleképpen megpakolható vajaskenyér-szeletkék feltalálójának, amiket legelőször, 1916-ban alapított, saját nevévelellátott  Jan Paukert csemegeüzletben árultak. Ma már inkább Jungmanová utca 34 szám alatt levő Zlaty Kryz (Arany kereszt) nevű csemegebolt a legnépszerűbb belvárosi ilyen típusú csemegeüzlet, ahol minősági chlebíčky-t lehet kapni.
 
chlebíčky
 
És amikor itt esztek, tartsátok magatok előtt, hogy a  klasszikus oblozeny chlebícek – sonkával főtt tojással és majonézes krumplisalátával,  eredeti cseh termék, amit eredeti cseh sörrel tudtok leöblíteni. Jó étvágyat! Természetesen sör és gasztronómiai túráink alatt, az Arany keresztet sem hagyjuk ki, de a többi hasonlóan  érdekes hely az maradjon most  titok, amiket csak a túrán részvevőknek mutatunk meg 🙂
 
Helló Prága– Prága látnivalói, amiket kötelező megnézni. Amennyiben tetszett a chlebíčky bejegyzés, és magyar nyelvű idegenvezetéstsörtúrát szeretnél rendeli oldalunkon megteheted !
 
 
Booking.com
Cím

Jungmannova 750/34, 110 00 Praha-Nové Město-Nové Město

Nyitva tartás

6:30 AM – 19.00 PM
Hétfő – Péntek

9:00 AM – 15.00 PM
Szombat – Vasárnap

Megközelítés

Metró, Mustek megálló

Comments are closed.