Vonatos étterem Prágában

Az utóbbi évek Prága legnépszerűbb söröző-éttermévé vált az úgynevezett Vonatos étterem Prágában.

Az első ilyen vonatos éttermet 2009-ben Brno külvárosában nyitották meg amit követett Prágában a Vencel téren egy újabb amit nem utolsó sorban – 2014-ben a legnépszerűbb étteremnek választotta meg majd 2015-ben a prágai Palladium bevásárlóközpontban is nyitottak egy új prágai vonatos éttermet.

Jelenleg csak kettő vonatos étterem működik tehát akik ki akarjűk próbálni el kell jönniük Prágába, habár mostanra Kínában illetve USA-ban is nyitottak éttermeket Petr Fridrich tulajdonos  licence alapján.

Az étterem belseje leginkább egy hatalmas terepasztalhoz hasonlít végső soron egy asztalnál ül mindenki ám külön leágazások vannak a szeparált asztalrészekhez. A vonatok erdős sziklás vidékeken alagutakon tavak feletti hidakon zakatolnak keresztül hogy elfuvarozzák a vendégeknek az innivalójukat.

Közös jellemzőjük hogy az éttermek italrendelés esetén az italt nem a személyzet hozza ki hanem a pultnál belepakolják egy üres vasúti kocsiba a pohatrakat korsókat és onnan indítják útnak a megrendelőhöz. Az étterem vonatain a vagonjaikon hagyományos átmérőjű tányér ugyan nem de két korsó sör kényelmesen elfér egymás mellett egy szerelvény hat vagonból áll és óránként húsz kilométerrel „száguldva” folyamatosan hordja a sört.

Az éttermekben a csaknem kilométer a pályák teljes hossza mindegyik asztalhoz vágány vezet. A rendszert egy egyedi szoftver irányítja. A játékosság ellenére az egész vasúthálózat meglehetősen bonyolult évek alatt fejlesztették ki a vendéglő tulajdonosai akik eleve imádják a vasútmodellezést.

Helló Prága– Prága látnivalói, amiket kötelező megnézni. Amennyiben tetszett a Vonatos étterem Prágában bejegyzés, és magyar nyelvű idegenvezetéstsörtúrát szeretnél rendeli oldalunkon megteheted

Booking.com
Cím

709 Honey Creek Dr. 
New York, NY 10028

Nyitva tartás

11:00 AM – 24.00 PM
Hétfő – Kedd

Megközelítés

Metró: Muzeum, vagy Mustek megálló. Villamosokkal a Václavské námesti megálló

Comments are closed.