Letna park Prága

Letna park a múlt és a jelen találkozása

Egykori felvonulási tér-Rolling Stones koncert-Szálin szobor

 

Prága egy nagyon élhető város. Ennek egyik jele a rengeteg zöld park nemcsak a külső kerületekben hanem a belvárosban is. Az egyik ilyen legnagyobb park a Holesovice és Prágai vár közötti részen a  Letna park amely a város szívében a legnagyobb parkok közé tartozik.

De a mai Letná többet kínál mint egy kellemes sétát a városi környezetben. Prága egyik leggyorsabban fejlődő kerülete  hangulatos kávézóival jellegzetes üzleteivel sportolási és persze sörözési lehetőséggel.

Legkönnyebben a 22-es 23-as villamossal juthatunk el ide a  Královský letohrádek (Nyári palota ) megállótól egy 5 perces nagyon kellemes sétával.  

Rögtön az első látnivaló egy neobarokk pavilon amely még az 1891-es Jubileumi kiállításra készólt. Jelenleg étteremként szolgál de a kilátást a városra bárki megtekintheti innen.  

Sétánkat folytatva egy hatalmas szabad téren találhatjátok magatokat amely az egyik legjelentősebb prágai  szabadidős tér ahol  több tucatnyi futó kerékpáros görkorcsolyázó és gördeszkázó található. Nem hiába tartották itt annak idején a katonai parádékat május elsejei felvonulásokat. Ma már fesztiválok zenei és egyéb rendezvények színhelye. A parkban találhatjuk az úgynevezett Prágai Metronómot amely az egykor itt állt 30 méter maga Sztálin szobor helyén jelzi a politikai ingamozgást.

A nagy sétában ha megszomjaztatok a park sörkertje segíthet a felfrissülésben.

 

Helló Prága– Prága látnivalói, amiket kötelező megnézni. Amennyiben tetszett a Letná Park  bejegyzés, és magyar nyelvű idegenvezetéstsörtúrát szeretnél rendeli oldalunkon megteheted

Booking.com
Cím

Letna Park, Letná, 170 00 Praha 7

Nyitva tartás

0:00 AM – 24.00 PM
Hétfő – Vasárnap

Megközelítés

Legkönnyebben a 22-es 23-as villamossal juthatunk el ide a  Královský letohrádek (Nyári palota ) megállótól, vagy Metró Hradčanská.

Comments are closed.