R2-D2 Prága

A Folimanka park  R2-D2 Prága droidja.

Prága  említett Folimanka parkja alatt található egy használaton kívüli atombunker, aminek az egyik – meglehetősen ormótlan – szellőzője pont a közterület egyik fás/bokros pontján rontja az összképet. A betonförmedvény valószínűleg szúrhatta néhány street artist csőrét, és úgy alakították át a hidegháborús mementót, hogy az a híres droid kiköpött mása legyen. Így jött létre  R2-D2 Prága droidja.

Az eset ráadásul azért is érdekes, mert a névtelen művészek nemcsak festéket használtak a partizánakciójuk során, de a tökéletes hűség érdekében fémből elkészítették R2-D2 jellegzetes szenzorját, illetve betonból megformázták az ikonikus lábakat is, így az újkeletű szobor most úgy néz ki, mintha a csipogó droid beszorult volna a park egyik dombjába.

Hogy a lelkes alkotók mindezt hogy tudták úgy végrehajtani, hogy senki nem vette észre őket, az rejtély, de mi azt sem tartjuk kizártnak, hogy a Star Wars-rajongó önkéntes parkszépészeti csoport az Erő segítségével hajtotta végre a nagy átalakítást.

Helló Prága– Prága látnivalói, amiket kötelező megnézni. Amennyiben tetszett a A prágai Folimanka park  R2-D2 Prága droidja bejegyzés, és magyar nyelvű idegenvezetéstsörtúrát szeretnél rendeli oldalunkon megteheted!

Booking.com
Cím

R2-D2 Ventilation Shaft (Folimanka Park Bunker), Vinohrady, 120 00 Praha 2

Nyitva tartás

00:00 AM – 24.00 PM
Hétfő – Vasárnap

Megközelítés
Comments are closed.