Utazás Prágába?!

Hogyan utazzunk Prágába

Utazás Prágába, de jó..

A döntés megszületett és elhatároztátok, hogy Prágába utaztok! Vagy azért mert még sosem voltatok, vagy azért mert a múltkori út is  olyan jól sikerült.

De a kérdés most, hogy:  “HOGYAN UTAZZUNK PRÁGÁBA ?’’

Prága-Budapest csupán 525 km. Normális esetben 4,5-5 óra az utazás autóval. Magától értetődően a válasz, hogy autóval érdemes Prágába utazni, de lehet van jobb megoldás is?

-Az autópálya felújítása (a felújítás végát  2022-re saccolják, és valószínű, a munkálatok végeztével, majd kezdhetik is újra  a felújítást, ugyanis annyira túl van terhelve az autópálya), jóval megnöveli az utazási időt Prágába. Ha nincs baleset akkor is 1,5-2 órával többet kell az utazásra szánni, ami így mér nem 4, 5 – 5 óra hanem könnyedén 6 – 7- óra is lehet!

-Ahol nincs felújítva az autópálya ott annak minősége kritikán aluli, és nem utolsó sorban veszélyes, lukakkal teli, ami az autótoknak sem tesz jót. Lengéscsillapító csere, defekt lehetősége benne van egy ilyen útnak.

Hogyan utazzunk Prágába

-A Prága – Brno közti autópályán, egy km-re eső balesetek száma: 3,6!!!  ami többszöröse egy átlag autópálya statisztika számainak. A balesetek többségét a gyorshajtás okozza!

-Prágában a parkolás drága, a belvárosban szinte lehetetlen parkolni (ingyenes parkolás NINCS  a belvárosban). Még akkor is, ha autóval érkeztek Prágába, azt ajánljuk, tegyétek le valahova az autót (zárt parkolóba), vegyetek 24 vagy 48 órás jegyet, és használjátok a prágai tömegközlekedési eszközöket.

-Két napos kimerítő, sörös városnézés után valakinek haza kell vezetni. garantáltan a hazafelé vezető út, hosszabbnak tűnik majd mint az idefele tartó út.

 “HOGYAN UTAZZUNK PRÁGÁBA?’’

-Autóval Prágába

-Busszal Prágába

-Vonattal Prágába

-Repülővel Prágába

Helló Prága– Irodánk 2005 óta nyújt elengedhetetlen segítséget, utazás szervezésben, lebonyolításában. Idegenvezetésben, szállásfoglalásban, Prágába és Csehországba készülő csoportoknak és egyénileg utazóknak egyaránt.

Booking.com
Comments are closed.