LÁTNIVALÓK PRÁGÁBAN

Nevezetességek és hasznos információk

Látnivalók Prágában!

Nevezetességek! Hasznos információk. Idegenvezetések és sörtúrák.

Irodánk 2005 óta nyújt elengedhetetlen segítséget, prágai utak szervezésben csoportoknak és egyénileg utazóknak egyaránt.

Prágai városnézések, idegenvezetések és sörtúrák mellett, a teljeség igénye nélkül, de folyamatosan bővítve, összeszedtük a legfontosabb kötelező és rejtett látnivalók Prágában. Fényképek a látnivalókról, úti filmek.

Mit nézzünk meg Prágában?

Prága a világ egyik leghíresebb, legszebb, legizgalmasabb és leghangulatosabb metropoliszát. Oldalunkon részletesen, fényképekkel mutatjuk be nektek Prága látnivalóit, a hangulatos, megszámlálhatatlanul sok történelmi nevezetességeit és rejtett látnivalóit.

Hasznos információk mellett, választ kaphattok, milyen tömegközlekedési eszközökkel tudok eljutni egy-egy prágai látványossághoz, illetve, azok nyitva tartásai, és aktuális belépőjegy árait is megtudhatjátok. 

Próbájuk folyamatosan bővíteni, frissíteni Prága látnivalóit, esetleg valami kimaradt, vagy bármi kérdésetek van, vagy hozzá szeretnétek szólni egy-egy bejegyzéshez, nyugodtan írjatok. 

 

Hasznos utazási információk Prágába és Csehországba érkezőknek

Gyakran ismételt kérdések

Prága biztonságos ?

Biztonsági helyzetét tekintve Csehország lényegében nem különbözik Magyarországtól. Az általános közbiztonság jó. A turisták zsebéből, táskájából (szándékos) lökdösődés közben lopják el pénztárcájukat, ill. irataikat.  A pénzt érdemes több helyre,jól zárható táskába, nadrágzsebbe elhelyezni. 

A nagyvárosokban parkolóhelyek nagy részét a helyi lakosok részére tartják fenn (kék csík+tábla jelzi). Itt és a külön táblával nem, de vastag sárga csíkkal jelzett helyeken nem szabad parkolni. A parkolási feltételek be nem tartása kerékbilincs felhelyezését, vagy a jármű elvontatását vonhatja maga után. A kerékbilincs hatósági eltávolításának díja, ill. az elszállított gépkocsi visszaadásának költsége akár a 2,5-3 ezer cseh koronát is elérheti.

Csehországban az üzletek, szállodák, panziók többségében lehet bankkártyával fizetni. Magyar forintot kevés helyen váltanak, jobb cseh koronát vagy eurót hozni a turistának. Számos pénzváltó hirdeti úgy magát, hogy nem számol fel kezelési költséget („No Commission”), de ez esetben az általa alkalmazott árfolyam kedvezőtlenebb lehet

Prágában 0-6 éves kor között, ill. 70 év fölötti kor esetén ingyenes a közlekedés az EU-s (vagyis a magyar) állampolgárok számára is. A 30 percig érvényes jegy ára 24 CZK, a 90 percig érvényes jegyé pedig 32 CZK. Mindkét jeggyel át is lehet szállni ezen időtartamon belül!

Mennyire drága Prága?

Érdemes Budapesti árakkal kalkulálni. Hamburger: 80-100 CZK  Pizza: 130-200 CZK  Főételek: 120-300 CZK  Korsó sör: 30-50 CZK

Minkét megoldás jó. Busszal és vonattaé is el lehet könnyedén jutni Prágába.  Sőt érdemes időben megvenni a vonatjegyet, vagy akár a repülő jegyet, mert akár nagyon olcsón is eljuthatunk Prágába.

Booking.com

Prágai idegenvezetés

''Akárhol is vagy, légy ott teljesen!'' - Eckhart Tolle Találd meg a legtöbb látnivalót Prágában! Éld át Prágát picit másként! Legyél te is helyi ‘’Prazsák’' ! Egyénre szabott programjaink segítségével Prága, a legfontosabb látnivalók mellett, megismerkedhetsz Prága rejtett csodáival is. Az érdeklődési körödnek megfelelően kiválasztott, helyi idegenvezető hozzád alkalmazkodva tervezi meg az útvonalat és mutatja meg látnivalókat. Természetes, hogy nem mindenkit egyformán érdekelnek a középkori történelem, a barokk vagy a szentek történeti. Van aki mindent látni akar, van aki inkább sörös, kávés pihenőket beiktatva szeretné élvezni Prága pezsgését! Helyi idegenvezetőink, minden igényt kielégítenek!

Prágai sörtúra

''A sör annak bizonyítéka, hogy Isten szeret minket és azt szeretné, hogy boldogok legyünk.'' - Benjamin Franklin Prágai látnivalói többek között a világhírű sörfőzdék és sörgyárak. Sörtúráink alkalmával, meglátogatjuk a legjobb helyi sörfőzdéket és sörözőket. Betekintést nyerhetünk a sörgyártás folyamatába, és sörkóstolóink segítségével megbizonyosodhatsz arról, a cseh sör egyedülállóan finom és a legjobbak közé tartozik. Sörkorcsolya kóstolók segítségével, nemcsak a sör szerelmeseinek lehet ez a fajta túra érdekes, de a gasztrológia kedvelőinek is.

Utazás szervezés csoportoknak

''Minden utazásnak van egy titkos célja, amelyről az utazó mit sem sejt. ''- Martin Buber Vállaljuk költséghatékony, de tartalmas utazási programok megszervezését és lebonyolítását, Prágába vagy Csehország bármely területére. Egy biztos prágai kapcsolat vagyunk, kisebb vagy akár a több száz főt meghaladó csoportok részére. Évek óta sikeres együttműködő partnereink utazási irodák, utazást szervező személyek. szakmai vagy céges csapatépítő utazást szervező HR kollégák, osztálykirándulást szervező iskolák, és sokan mások, akik csoportos utakat szerveznek. Levesszük a szervezés nyújtotta terhet mindenki válláról. Nem kell időt és energiát fektetned arra, hogy mindent végigböngéssz az interneten, telefonálj, emailt írj amire legtöbb esetben nem is érkezik válasz. Ne fuss bele az interneten megtévesztő, szinte minden esetben túlárazott programokra. Mi kérésedre felvesszük veled a kapcsolatot, átbeszéljük mire van igény, és utána elkészítjük a program tervezetet, amit utána le is szervezünk és le is bonyolítjuk.