Sörgyárlátogatással egybekötött sörcsapoló iskola

Sörgyárlátogatással egybekötött sörcsapoló iskola talán az egyik legizgalmasabb programlehetőség a Prágába, csapatépítő kirándulásra érkező csoportoknak.

3 órás program keretében megismerkedhetünk a patinás, Velké Popovic-ben található Kozel sörgyárral. Látványos és remek hangulatú sörgyárlátogatás alkalmával megtudhatjuk miért különleges a cseh  sör és hogyan is készül. A bemutató közben a sörgyár pincéjében megkóstolható egy, speciális, kereskedelmi forgalomba nem kerülő sörkülönlegesség.

A gyárlátogatás csúcspontja a sörcsapoló iskola, amely bevezet minket a sörcsapolás titkaiba – megtudhatjuk mi az, ami igazán számít!

Gondoltuk volna, hogy a csapolásnak nyolc fázisa van: 1. tiszta poharat veszünk elő 2. pohárzuhany 3. a cseppsört elengedjük (ami a csőben maradt az előző csapolás óta, mert az már nem friss) 4. 45 fokos szögben tartjuk a poharat a csap alá 5. elkezdünk csapolni, egy húzásra, kétharmadig ebben a helyzetben, az emblémát a vendég felé fordítva 6. egyenesbe visszaállítjuk a poharat 7. tovább engedjük, hogy a habkorona 3-4 centi magas legyen 8. poháralátéten a vendég elé helyezzük.

Akkor tökéletes, ha a hab pont a kalibrációs vonalon áll meg. A pohárzuhanyra azért van szükség, mert ha száraz a pohár fala, akkor a szén-dioxid nem tud elszabadulni pohárból, és a pohár falán lebeg. Ha viszont bevizezzük a poharat, akkor nem lebegnek felszálló bubik a pohár falán. Tökéletes csapolás esetén két-három pohártól még nem puffad fel az ember hasa, ezt 5-6 pohárral el lehet odázni, ami direkte hasznos a vendéglátóipar szempontjából. A megfelelően csapolt sörön tartós a habkorona, nem esik össze. Jobban kijön az ízvilága, selymesebb lesz. Higiéniai szempontból az sem jó, ha beleér a kifolyócső a sörbe. Ha tökéletes volt a csapolás, akkor látszik a sör elfogyasztása után a “brüsszeli csipke”. Így nevezik a habból visszamaradt karikákat a pohár falán, annyi darab van belőle, ahány kortyra elfogyott a sör.

 

A söröspohárból, legjobb, ha csak sört iszunk. Nem azért, mert a sör szent, hanem mert zsírok tapadhatnak meg a pohár falán, amitől a sör nem habzik. Ez esetben forró vízzel és egy kis szódabikarbónával mossuk el, és öblítsük el hideg vízzel.

Ehhez hasonló turpisságokat tanulhatunk, a 1,5 órás iskolázás alatt, és természetesen annyi sört csapolhatunk ammennyit csak szeretnénk.

 

A sörcsapoló iskola elvégzését egy oklevéllel díjjazza a sörgyár.

 

 

 

Zarándok utak Prágába

 

Megszervezni egy zarándok utat Prágába, bármely felekezet számára felemelő érzés. Istentiszteletek, áhitatok megszervezése nem okoz problémát, a legtöbb templom ajtajét előzetes bejelentkezés alapján megnyitják.

 

 

Osztálykirándulás Prágában

”Legyen ez az év különlegesebb, mint az előzőek, legyen az osztály a legvagányabb az iskolában és szervezzetek osztálykirándulást Prágába! ” Ezzel a szloggennel hírdettük meg az Interaktív prágai osztálykirándulás programunkat, aminek célja az volt, hogy a diákok, irányított feladatokkal,  játszva, saját maguk fedezzék fel Prágát és annak szépségét.

A siker leírhatatlan.

Középiskolás diákok, akik nem vevők a hagyományos idegenvezetésre, csillogó szemekkel, mosollzal arcon, tapsal köszönik meg a programot!

 

Legénybúcsú Prágában

A legelső prágai legénybúcsú! Egész napos felszabadult program, amely nemcsak sörözést foglal magába, de könnyed városnézést is, sörgyárlátogatást is.

Felejthetetlen élmény a részvevőknek és  a szervezőknek is.

Egy nap a világ! Prágai útifilm

Prágai útifilm készítése volt az egyik legnagyobb kihívás amit kaptunk, de garantáltan a legnagyobb élmény is.

Megszervezni a 3 nap forgatását, étkezést, szállást, utazását, szponzorok felkutatésa nagzon izgalmas, ezzel egzütt stresszes volt.

Szerencsére profi stábbal dolgoztunk, akik nélkül ez a film nem jöhetett volna létre., és akik nélkül ey a film nem lenne ennyire jó! A  ViaSat jóvoltából, több 10-100? ezer TV néző láthatta a filmet Magzarországon és Csehországban is

Stáb:

Doszpod Béla, ötletgazda, forgatókönyvíró-rendező-producer
műsorvezető Nagy Sándor
operatőrök: Dorcsák Gábor, Bor Péter, Nagy Botond
vágók: Kapi Dani, Gősi Levente, Bor Péter

Vendéglátó: Erényi Albert

Cestovní agentura Albert Erényi

Web: http://www.pragaclub.hu
Blog: http://www.hellopraga.hu
Facebook: https://www.facebook.com/hellopraga

Melyik Omega slágert szeretik máig a csehek? Miért pont 5 óra 31 perckor kezdték el építeni – anno – a Károly hidat? Hol fogadta Hrabal, a világhírű író Bill Clintont? Hogy kerül Szent Vencel fejjel lefele egy lóra?

A műsor házigazdája, Nagy Sanyi minden epizódban felébred valahol, valakinél, a világban. Nyolc epizód, nyolc város, nyolc ország, nyolc magyar házigazda…
Mert a vendéglátók mindenhol magyarok, már beilleszkedtek, élik a helyiek életét. A házigazda idegenvezetőként kalauzolja a műsorvezetőt és a nézőket egy napon keresztül, így értjük-tudjuk meg, hogy az adott városban milyen az élet, mit érdemes megnézni, megkóstolni, átélni. a vendéglátó magyar szemén, magyar szívén és magyar eszén keresztül ismerjük meg, értjük meg az adott országot, várost, népet, kultúrát, életet, tőle kapunk olyan tippeket, amiket egyetlen útikönyv sem tartalmaz.

 

 

WHB Csapatépítés

Három nagyon izgalmas nap a WHB (West Hungária Bau) csapatával Prágában. A csapatépítésen volt minden: KOZEL sörgyárlátogatás, Interaktív prágai városnézés, U FLEKU bemutató és vacsora.

Nagy kihívás volt, mert ez volt az első interaktív prágai városnézés, amely annyira jól sikerült, hogy elhatároztuk, még több ilyet fogunk csinálni.

Köszönjük a bizalmat, és az utólagos elismeréseket.

 

 

 

 

 

Csehországi tudósítások

2010. július 07. 

 Exkluzív tudósítások a  Karlovy Vary-i filmfesztiválról

http://feol.hu/bulvar/exkluziv-jude-law-a-karlovy-vary-i-filmfesztivalon-1154052

 

2012. Szeptember

Kossuth rádió Közelről című magazin  

Exkluzív tudósítás A csehországi alkohol mérgezésről amelyben  38 személy halt meg, és 79 személy pedig a súlyos egészségkárosodást szenvedett.

2013. június 3  

Hír TV Exkluzív tudósítás az árvízhelyzetről Csehországban és Prágában. 

https://hirtv.hu/hirtvarchiv/a-2002-es-szintnel-is-magasabban-tetozhet-a-duna-1164798