Tömegközlekedés a prágai repülőtérről

praga-repuloter

Tömegközlekedés a prágai repülőtérről

Tömegközlekedés vagy taxi rendelése a prágai repülőtérről a belvárosba.

Ami biztos közvetlen metró vagy vasútjárat nincs a prágai repülőtérről vagy a repülőtérre.

Mit válasszatok? Taxi vagy a sokkal olcsóbb  tömegközlekedést, például az Airport Express buszait. Nyugodjatok meg, tömegközlekedéssel is könnyedén, gyorsan és nem utolsó sorban olcsón megoldható prágai repülőtérről a városközpontba jutás.

praga-repuloter
A prágai repülőtérről

 

A legfontosabb tudnivaló, hogy, ha a prágai repülőtérre vagy éppenséggel a prágai repülőtérről tömegközlekedéssel szeretnétek eljutni akkor  32 CZK-s jegy szükséges!

Taxi, még akkor is, ha fix áras az út, legalább 450 CZK!

Tömegközlekedés esetén, ha a sofőrtől vásároljátok a jegyet akkor is csupán 40 CZK – az összes jegy 90 perces utazásra érvényes bármely tömegközlekedési eszközön.A jeggyel át lehet szállni, az érvényessége az első kezeléstől kezdődik. Bővebb infó a prágai tömegközlekedésről itt található.

Buszjáratok a prágai repülőtérről és repülőtérre

119-es busz, a legközelebbi a Nádraží Veleslaví metró megállóhoz megy, ahonnan 15 perc alatt a belvárosban tudtok lenni az ‘A’ metróval.

100-as busz a repülőtérről Zlíčínbe megy , ahonnan a ’B’ metróvonalon juthattok el a városközpontba. Ez az út egy picit hosszabb, mint az előző, azoknak ajánlott akiknek a szállásuk ezen a környéken helyezkedik el.

191-es busz  a Petřiny metró megállóig (metró A vonal) illetve az Anděl metró megállóig (metró B vonal) megy. Végállomása a Na Knížecí buszpályaudvar, ahová a menetidő 48 perc. 

510-es busz kb. 45 perc alatt visz benneteket az I. P. Pavlova megállóig vagy 73 perc a Na Beránku végállomásig. A járat kizárólag éjszakánként közlekedik 0:15 és 5:00 között.

AE busz (Airport Express) a Masarykovo pályaudvar (metró B vonal) és a vasúti főpályaudvarhoz (metró C vonal) megy. A menetidő a vasúti főpályaudvarra kb. 35 perc. A járat megáll a Masarykovo vasútállomáson és csak a főpályaudvar irányában a Náměstí Republiky-n.

Alternatív olcsó kategóriás lehetőség a prágai repülőtérről: LeoExpress Mikrobusz a prágai reptérről a Vasúti Főpályaudvarra 

praga-repuloter
LeoExpress Mikrobusz a prágai reptérről

A LeoExpress wifi kapcsolattal és csatlakozóaljzattal ellátott kisbuszaival alacsony költségvetésű szállítási lehetőséget kínál minden kedves Prágába repülővel érkező utasnak. A reggel 04:30-tól éjfélig terjedő időszakban, a kisbuszok óránként hagyják el a Václav Havel Repteret.  A LEO Express vonatokhoz igazítják érkezésüket.  A körülbelül 40 perces útra vonatkozó szolgáltatás személyenként 89 cseh koronába kerül. 

Összefoglalva nem kell megijedni és rögtön taxiba ülni, azoknak akik Prágába repülővel érkeznek.

Tipp: A Prague Public Transport (prágai tömegközlekedési vállalat) a repülőtér 1-es és 2-es termináljának érkezési csarnokában található jegyárusító irodái 7:00 és 22:00 között tartanak nyitva. Itt természetesen készségesen állnak rendelkezésetekre tanácsadásban és jegyárusításban isis. (A reptéri buszmegállókban pénzérmékkel működő menetjegyárusító-automaták szintén találhatók)

 

Helló Prága– Prága látnivalói, amiket kötelező megnézni. Amennyiben magyar nyelvű idegenvezetéstsörtúrát szeretne rendeli oldalunkon megteheti!

Booking.com
Comments are closed.